Algemeen verbod op schaatsen in Scherpenheuvel-Zichem

SCHERPENHEUVEL-ZICHEM

Burgemeester Manu Claes geeft geen toelating om te schaatsen op natuurijs omdat de veiligheid van de schaatsers niet verzekerd kan worden. Eerder deze week hadden Diest en Bekkevoort ook al een schaatsverbod op openbaar domein uitgevaardigd.

Nu we al een aantal ijsdagen gehad hebben, begint het bij velen te kriebelen om de schaatsen nog eens aan te binden. Burgemeester Manu Claes heeft in overleg met de veiligheidscel de piste onderzocht om veilig schaatsen toch mogelijk te maken op een aantal ondergelopen weiden en op een ondiep ven langs de Langestraat in Averbode.  

Wat het terrein zelf betreft is er hier geen probleem. Maar met de opgelegde coronamaatregelen, o.a.  het samenscholingsverbod, het verplicht afstand houden en de inzet van voldoende stewards voor het vereiste toezicht is het onmogelijk om dit op enkele dagen voor te bereiden en veilig  te organiseren.

Na overleg hierover met de terreinbeheerders, waaronder Natuurpunt,  heeft de burgemeester beslist om geen toelating te geven voor het schaatsen op natuurijs.

“Ik had de mensen dit verzetje heel graag gegund, maar het is met de beste wil van de wereld niet meer voor te bereiden en coronaproof te organiseren op slechts enkele dagen. En onze veiligheid komt nog altijd op de eerste plaats.”

Burgemeester Manu Claes

Eerder deze week hadden Diest en Bekkevoort ook al een schaatsverbod op openbaar domein uitgevaardigd.


Volg onze Facebook pagina, zodat je onze berichten als eerste leest.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is hagelandexpres_fb.jpg

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.