Gele papiercontainers worden volgende week geleverd.

SCHERPENHEUVEL-ZICHEM

Vorige week vrijdag werd in Messelbroek, Scherpenheuvel, Zichem Schoonderbuken en Kaggevinne voor de laatste keer het papier en karton op de oude manier opgehaald. Maandag is dat het geval voor het noordelijk gedeelte van Scherpenheuvel-Zichem (Averbode, Testelt, Okselaar).

Vanaf volgende maand gebeurt die ophaling via de gele container: 7 mei voor de ophaalronde Zuid en 10 mei voor de regio Noord.  

Een container is vooral minder fysisch belastend voor de ophalers van EcoWerf. Het buigen van de rug, samen met het tillen van zware lasten heeft een zeer slechte impact op de rug, de nek en de ledematen. Dozen zullen voortaan niet meer op straat vallen of losse papieren niet meer gaan vliegen wat waaivuil in de gemeente vermindert.

Levering vanaf 14 april

Een paar maanden geleden bezorgde een gemeenteambtenaar de brief van EcoWerf aan elke inwoner waarin de omschakeling naar de gele containers werd aangekondigd. Iedereen die toen niet liet weten geen bak te willen, zal vanaf midden volgende week die nieuwe container thuis geleverd krijgen. Je moet daarvoor niet thuis zijn, de bak wordt aan je deur afgezet.

Het huurgeld van de gele bak met chip bedraagt 84 eurocent per maand dat automatisch zal afgehouden worden van je DifTar-rekening. De ophaling is kosteloos.

Niet verplicht

Voor inwoners met een krappe garage kan die bijkomende gele container van 240 liter – naast de reeds bestaande groene en grijze bak van 120 liter – best wat groot uitvallen. Je kon daarom kiezen voor een model van 40 L of geen bak, want de bak is immers niet verplicht.
Je kan nog steeds je oud papier en karton – maar dan zelf – gratis naar het containerpark brengen. Dat mag zelfs los zijn. Hou er wel rekening mee dat los papier en karton zonder container vanaf 7 mei niet meer wordt meegenomen door de ophalers van EcoWerf.

Wil je liever geen publiciteit of gratis krantjes in je brievenbus om zo de papierstroom in te perken, dan kan je op het stadhuis een antireclamesticker afhalen.

Ook in andere gemeenten in onze regio startte men al met de ophaling van papier en karton in containers. Kortenaken sinds februari 2021 en volgend jaar volgen ook nog Begijnendijk, Bekkevoort en Tielt-Winge.


Volg onze Facebook pagina, zodat je onze berichten als eerste leest.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is hagelandexpres_fb.jpg

2 gedachten over “Gele papiercontainers worden volgende week geleverd.”

  1. Waarom is de gele container een maat van 240 in plaats van 120l zoals de grijze en de groene container dan zouden we 3 dezelfde maten van containers hebben.

    1. Beste Suzan, uit pilootprojecten van EcoWerf in andere gemeenten bleek dat voor een groot deel van de inwoners de 120 liter te klein was om al het papier van een maand lang op te sparen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.