Besmettingscijfers stijgen maar zomerprogramma kan zonder beperkingen doorgaan

SCHERPENHEUVEL-ZICHEM

De besmettingscijfers in Scherpenheuvel-Zichem stijgen opnieuw. De stedelijke crisiscel raadt inwoners aan om extra waakzaam te zijn.

De gemeentelijke crisiscel van Scherpenheuvel-Zichem kwam dinsdagvoormiddag samen om de stijgende besmettingscijfers te bepreken en te bekijken of bijkomende maatregelen nodig zijn.

Op een week tijd is het aantal nieuwe besmettingen verdubbeld, nl. van 41 gevallen op 20 juni naar 81 gevallen op 26 juni blijkt uit cijfers die burgemeester Manu Claes publiceerde. “Het virus was nooit echt weg en steekt de voorbije dagen duidelijk opnieuw de kop op. We moeten dus waakzaam blijven”, reageert hij.

Toch zijn de huidige besmettingscijfers niet te vergelijken met de laatste coronapiek begin februari dit jaar toen het aantal besmettingen in Scherpenheuvel-Zichem vlotjes boven de 1200 ging (gemiddelde op 14 dagen).

Veilig de Zomer in

Het zomerprogramma van de stad Scherpenheuvel-Zichem kan zonder beperkingen doorgaan. Er zijn tal van mogelijkheden in open lucht: openluchtfilms- en vertellingen, ZAP nostalgiek Zichem, zoektochten voor jong en oud,… Voor ieder wat wils en in alle veiligheid.

Met onderstaande tips kan je hopelijk gezond en veilig starten aan de zomerperiode:

  • Hou een veilige afstand.
  • Ziek of symptomen? Blijf thuis en contacteer je huisarts. Test jezelf.
  • Wees voorzichtig in je contacten met oudere of kwetsbare mensen.
  • Spreek zo veel mogelijk buiten af.
  • Verlucht en ventileer binnenruimtes wanneer je binnen afspreekt.

Foto: Scherpenheuvel-Zichem

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.