Meerderheid en oppositie vinden elkaar in Tielt-Winge

TIELT-WINGE

De krachten bundelen op lokaal vlak en structureler samenwerken: dat is de doelstelling van de verruimingspartij ‘cd&v+groen Tielt-Winge’. Die naam is niet toevallig gekozen om ruimte te laten voor christendemocraten, groenen en onafhankelijken (een plus in de letterlijke en figuurlijke zin). 

Voor Jan Loddewykx, momenteel derde schepen in Tielt-Winge voor CD&V, stapt zijn partij met volle goesting in dit avontuur: “Vanuit gemeenschappelijke doelen en een positieve ingesteldheid samenwerken. Dit is een stap in de goede richting voor heel onze gemeente.” Loddewykx wordt de lijsttrekker van de nieuwe partij.

In het belang van de inwoners

Tom Werner, vandaag nog fractieleider voor N-VA, verlaat na 13 jaar de partij en zal voortaan als onafhankelijke gaan zetelen. Hij maakt de overstap naar de nieuwe partij omdat hij vindt dat politiek over inhoud moet gaan en meer moet zijn dan enkel communicatie: “Politici moeten over de partijgrenzen heen kunnen werken in het belang van onze inwoners. De afgelopen jaren hebben wij steeds op constructieve wijze samen kunnen werken met de collega’s van cd&v en Groen.”
Zo zette Tom mee zijn schouders onder het beleidsplan eenzaamheid in de gemeente, de motie voor een verkeersveilige Haaldertstraat en de kernversterking in Tielt Winge. Die samenwerking wil hij daarom graag verderzetten in ‘cd&v+Groen’.

“Wij zijn allemaal mensen die uit overtuiging aan politiek doen, over de partijgrenzen heen”, zegt raadslid Marleen De Vry van Groen. “We hebben altijd constructief oppositie gevoerd. Burgers verwachten ook van politici dat ze samenwerken en elkaar niet tegenwerken. Wij komen nu samen op, op één lijst met een gezamenlijk en verbindend project, waar al onze inwoners zich in kunnen herkennen.”

Speerpunten al gekend

De volgende weken en maanden zal de nieuwe partij ‘cd&v + Groen’ haar programma concretiseren.  Enkele speerpunten liggen al vast: het landelijke karakter van Tielt-Winge verder behoeden voor te enthousiaste bouw van appartementen, een evenwichtig beleid waarbij landbouw en natuur hand in hand kunnen gaan, het blijvend verbeteren van de verkeersveiligheid met bijzondere aandacht voor fiets en voetganger en ook een doorgedreven ondersteuning van het verenigingsleven.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.