Gemeentelijk informatieblad verschijnt voortaan tweemaandelijks

SCHERPENHEUVEL

Vorige week viel het eerste nummer van de vernieuwde Stadsinfo – het informatieblad van de gemeente – in de bus bij 11.000 gezinnen woonachtig in de fusiegemeente. Voortaan verschijnt dit blad tweemaandelijks in plaats van maandelijks. Het werd ook in een nieuw jasje gestoken.

stadsinfo, gemeentelijk informatieblad, openingsuren gemeenteDe Stadsinfo, editie februari 2015, van de gemeente Scherpenheuvel-Zichem oogt frisser dan ooit met een grote foto over het hoofdartikel op de voorpagina. Dat spreekt meer aan dat de monotone grijsblauwe cover van vroeger. In het voorwoord staat te lezen dat “het boekske van de stad” meer handige tips en informatie bevat dan vroeger en dat je het magazine ook niet meer ondersteboven moet draaien om de Uit-katern te lezen.  Dat laatste valt niet te ontkennen : de kalender met activiteiten kreeg een handige plaats op de binnen-katern en is voortaan uitscheurbaar.
Waar vroeger maandelijks 24 bladzijden met informatie in elke bus gestoken werd, moeten de inwoners van Scherpenheuvel-Zichem het voortaan stellen met 28 pagina’s maar dan elke twee maanden. Volgens ons, toch een verschraling van het aanbod. Maar uiteraard beter voor de bomen en het milieu en vooral voor de stadskas die zo minder negatief komt te staan.

Nog niet on-line

Tot slot nog een aantal aandachtspunten voor de dienst communicatie van de gemeente. De rubriek “in het kort” doet zijn naam geen eer aan : een hele A4 bladzijde volgepropt met volzinnen achter elkaar die niet uitnodigen om langer dan een paar seconden verder te lezen. Zorg voor een betere lay-out en minder losse items of verwijs eventueel naar de website voor zij die meer willen weten. Het stadsmagazine zou ook on-line moeten staan op de gemeentelijke website van zodra de papieren versie verdeeld wordt.  De laatste digitale versie van het informatieblad dateert van december vorig jaar, nog geen spoor van het februari nummer.  En tot slot verdwenen in het nieuwe nummer de openingsuren van het gemeentehuis, toch wel belangrijke informatie.

Voor de rest een opgefrist magazine met een aangename kleuren lay-out. Mooi ! We zullen maar niet vragen hoeveel dit gekost heeft zeker ?