ROTARY TW HAGELAND schenkt tien laptops aan jeugdinstellingen in Scherpenheuvel-Zichem

SCHERPENHEUVEL-ZICHEM

Het centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning De Schommel en Huize Levensruimte in Averbode kregen afgelopen week van Rotary TW Hageland elk vijf laptops om de leerkwaliteit en levenskwaliteit van de kinderen en jongeren te ondersteunen. “Vooral de jeugd heeft het moeilijk in deze corona-crisis en kan alle extra steun gebruiken.”

De corona-crisis is nog niet voorbij. Dat blijkt uit de vele noden die ons blijven bereiken vanuit verschillende instellingen. Vooral de jeugd heeft het moeilijk en kan alle extra steun gebruiken”, zegt Pieter Boudry, voorzitter van Rotary TW Hageland. “Daarom hebben we met Rotary TW Hageland beslist om twee jeugdinstellingen in Scherpenheuvel-Zichem die zich inzetten voor kwetsbare jongeren een hart onder de riem te steken.”

Vijf laptops voor CKG De Schommel

CKG De Schommel (Averbode) beschikt over vijf plaatsen voor crisisopvang voor kinderen in een moeilijke gezinssituatie. De kinderen verblijven voor een periode van twee weken in de leefgroep. Tijdens deze periode gaan de kinderen niet naar school.

Rotary TW Hageland schenkt het centrum vijf laptops (zie foto boven). Op die manier wil de serviceclub ervoor zorgen dat ook kinderen in crisisopvang contact kunnen onderhouden met hun school, leerkracht en klasgenoten. Van op afstand kunnen ze ook werken aan taken voor de school zodat ze door de crisisopvang geen extra achterstand oplopen. Kwetsbare kinderen kunnen op die manier de nodige zorg, opvolging en verhoogde betrokkenheid vanuit de school krijgen.

Vijf laptops voor Huize Levensruimte

Huize Levensruimte (Averbode) is een jeugdhulp voorziening binnen bijzondere jeugdzorg met een samenwerkingsverband met Huize Sint-Vincentius in Diest. Zij hebben een ondersteunende module ‘alternatieve dagbesteding’ uitgewerkt voor jongeren die (tijdelijk) moeilijk of geen aansluiting vinden op school.

Het team ‘alternatieve dagbesteding’ kreeg net een eigen plek in Diest. Laptops zijn daar echt welkom zodat de jongeren op die manier het contact met de school kunnen onderhouden of op zoek kunnen gaan naar een alternatief individueel leer- of schooltraject. Rotary TW Hageland schenkt ook hier vijf laptops en zorgt ervoor dat de leerplek in Diest kan ingericht worden om jongeren die op dit moment geen onderwijs volgen begeleid kunnen worden in hun schools traject.

(de tekst gaat verder onder de foto)

Rotary TW Hageland schenkt ook vijf laptops aan de ‘alternatieve dagbesteding’ van Huize Levensruimte

Ook vorig jaar schonk Rotary TW Hageland al laptops aan de jongeren. In april 2019 kregen ze op één week tijd de financiering van 77 laptops rond, dankzij de genereuze bijdragen van de Rotary leden zelf, het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem, de ouderraden, de scholen, giften van gulle schenkers en lokale handelaars.

Wil jij Rotary TW Hageland steunen in hun activiteiten, dan kan je contact opnemen met het nummer 0479/92 41 26, of mailen naar contact@rotarytwhageland.be .

Meer info op de website https://tielt-winge-hageland.rotary2140.org/nl/

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.