Taekwondoschool Keumgang verhuist dit jaar naar eigen trainingszaal

DIEST

Taekwondoschool Keumgang Diest verhuist in de loop van het jaar naar een eigen taekwondozaal. De Keumgang Dojang° zal alle mogelijkheden bieden om de Diestse atleten professioneel te begeleiden en op een optimale manier naar de Europese top te brengen.

(° dojang: het Koreaans voor trainingszaal)

Omdat binnen enkele jaren het zwembad van Diest verdwijnt, gaat ook de sportzaal erboven, de huidige thuisbasis van de Diestse taekwondoclub, weg. “Na tientallen prachtige jaren op deze locatie, meer dan honderd Belgische kampioenen en vier Europese titels later is Keumgang klaar om een nieuw hoofdstuk te schrijven”, zegt Jeffrey Excelmans van de club.

Eén van de grootste zalen in België

Samen met Karteria Diest zet Keumang een belangrijke stap vooruit in de ontwikkeling als professionele taekwondoclub. De nieuwe trainingszaal wordt helemaal ingericht en aangepast naar een vechtsportzaal, speciaal voor taekwondotrainingen en een optimale sportervaring. “Met bijna 700 m² zal dit één van de grootste taekwondozalen van België zijn, de ambitie is ook om één van de mooiste in Europa te worden”, zegt een fiere Jeffery Excelmans. .

De Keumgang Dojang zal alle mogelijkheden bieden om de Diestse atleten professioneel te begeleiden en op een optimale manier naar de Europese top te brengen. “Een eigen trainingszaal brengt een bepaalde uitstraling met zich mee waardoor wij andere teams uit België en andere Europese toplanden kunnen uitnodigen voor stages, toernooien of testmatchen. Zo brengen we elkaar naar een hoger niveau”, zegt sparringtrainer Jelle Vicca.

(de tekst gaat verder onder de afbeelding)

Met bijna 700 m² zal de Keumgang Dojang één van de grootste taekwondozalen van België zijn.

Crowdfunding gestart

Een eigen taekwondozaal inrichten, brengt verscheidene financiële en organisatorische inspanningen met zich mee.

Om onze droom te realiseren, zijn we gestart met een online crowdfunding via http://www.keumgang2021.be. Bijdragen starten al vanaf 25 euro en alle steun gaat integraal terug naar onze leden.
We zoeken ook nog handige harry’s of Harrietes die ons kunnen helpen met de inrichting. In de komende maanden zullen we ook nog andere initiatieven lanceren.

Jeffrey Escelmans, bestuurslid Keumgang Diest

Na de coronacrisis hoopt Taekwondoschool Keumgang om de nieuwe trainingszaal aan alle Diestenaren en streekgenoten officieel voor te stellen. Er volgt dan nog een grote opening waar iedereen is uitgenodigd voor initiaties en demonstraties bij te wonen. De intrede in de nieuwe taekwondozaal zou ergens in mei of juni gepland staan.

Steun Keumgang in hun ambities via de online crowdfunding: www.keumgang2021.be

Fotocredits: Keumgang Diest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: