Nyah en Staf volgden YOUCA-stage in het Vlaams Parlement

SCHERPENHEUVEL

Op donderdag 21 oktober – Youca Action Dag – ruilden meer dan 12.000 jongeren de schoolbanken om een dag lang te werken voor een bedrijf of een organisatie. Het loon dat ze verdienden, ging integraal naar een goed doel. Twee jongeren, Staf Rosiers (15) en Nyah Janssens (16) uit Scherpenheuvel-Zichem, kwamen werken op de N-VA-fractie in het Vlaams Parlement voor Allessia Claes, Vlaams volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid in Scherpenheuvel-Zichem.

Staf Rosiers (15) en Nyah Janssens (16) uit Scherpenheuvel-Zichem gingen vandaag niet naar school, maar trokken naar het Vlaams Parlement in Brussel.

Allereerst kregen deze twee Youca-stagairs een rondleiding door het Vlaams Parlement, de Senaat en de Kamer. Tijdens die rondleiding hebben ze een commissie bijgewoond, zijn ze in de Koepelzaal geweest waar op dat moment de commissie cultuur plaatsvond. Hier konden ze Vlaams Minister-President Jan Jambon aan het werk zien.

Leerrijke dag

Daarnaast mochten Staf en Nyah hun dorpsgenoot Allessia Claes ondersteunen in het beheren van haar sociale media. Doorheen de dag zijn er foto’s gemaakt die ze later op haar Instagram hebben geplaatst. Bovendien hielpen ze haar met het maken van TikTok’s en stelden ze parlementaire vragen aan minister Crevits. Tot slot schreven ze een persbericht over hun leerrijke dag en hun leuke en interessante ervaringen.

Staf en Nyah waren erg geïnteresseerd om mee te doen aan Youca om zo een goed doel te steunen en anderen te kunnen verder helpen. Beiden vonden het leuk om anderen te kunnen helpen door zelf iets leuk en interessant te kunnen doen. Ook voor Allessia Claes was het een leuke ervaring: “Het is fijn om te zien dat jongeren zeker nog geïnteresseerd zijn in politiek en hen een blik achter de schermen te kunnen geven.”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.