LUCA selecteert Gianmarco Cascella (Aarschot) voor een best of – tentoonstelling op de beste Belgische designbeurzen.

AARSCHOT

De beste werken van het afgelopen jaar presenteren aan een professioneel publiek op vier professionele designbeurzen, dat is de ambitie van Best off ’23 van LUCA Interieurvormgeving. De opleiding selecteerde hiervoor zeven studenten. Onder hen ook Gianmarco Cascello uit Aarschot. Hij werd geselecteerd met het werk Photoncast dat hij maakte als onderdeel van zijn opleiding Interieurvormgeving.

Photoncast (foto hieronder) is een modulaire lamp die richtbare verlichting mogelijk maakt. Ze is modulair en dat betekent dat de koper de lamp kan aanpassen aan de eigen wensen en of de ruimte die de lamp moet uitlichten. Bovendien kan de lamp met een tussenstuk ook worden opgehangen. Elke zijde van de lamp kan met een app individueel gecontroleerd en gedimd worden. De lamp De meeste lampen hebben een vaste stralingshoek en daaraan komt de Photocast tegemoet en geeft de gebruiker ervan een groter comfort en personalisatie.

Photoncast (foto: Amber Van Bossel)

De selectie is voor Gianmarco een stevig duwtje in de rug in zijn carrière als vormgever. Dit najaar werd en wordt zijn ontwerp getoond op maar liefst vier designbeurzen aan een professioneel publiek. De prestatie is niet min. Hij werd geselecteerd uit een totaal van bijna 500 studenten Interieurvormgeving die LUCA School of Arts rijk is op haar campussen in Brussel en Gent.

Opvallend is dat Gianmarco Cascello een van de twee studenten uit het tweede jaar is die geselecteerd werd voor het parcours. Dat toont aan hoe uitzonderlijk goed de jury zijn ontwerp vond.

Parcours

De tentoonstelling reisde langs de belangrijkste designbeurzen van het jaar en was te zien op ondermee For the now! in Brussel en BAD art & design fair in Gent. Met de Meubelbeurs die loopt tot 9 november op de Heizel in Brussel komt het parcours tot zijn einde.

Deelnemende studenten: Sophia Van Sloun, Samantha Geerts, Gianmarco Cascello (tweede van rechts op de foto boven het artikel), Hanne Peeters, Jana De Waele, Lio Merckx, Mats De Beau.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.