StadSZteam stelt speerpunten voor en versterkt zich met Peter Corens

SCHERPENHEUVEL-ZICHEM

Een verrassing: Peter Corens uit Scherpenheuvel keert terug naar de lokale politiek. Corens was 18 jaar lang gemeenteraadslid in zijn thuisstad en stemmenkanon voor de toenmalige Sp.a. Tot hij begin 2012 plots stopte na een conflict met de partijleiding en omdat hij de lokale politiek op dat moment beu was. “Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik voelde dat nu het moment was”, vertelde hij in primeur tijdens de voorstelling van de speerpunten van de partij StadSZteam.

Corens wordt het twaalfde bestuurslid van de onafhankelijke stadspartij. Dat ‘onafhankelijke’ is één van de redenen waarom hij terug kiest om in de politiek te gaan. “Zodat ik ideeën kan brengen die niet opgelegd worden van bovenaf of een nationale partij. Daarnaast is het hoog tijd dat in Scherpenheuvel-Zichem de rooms-blauwe bestuurscoalitie na 30 jaar gebroken wordt”.

“We willen trots kunnen blijven op S-Z”

Pieter Boudry had geïnteresseerden uitgenodigd in Het Gewelf in het centrum van de stad om alle leden een voor een voor te stellen en de speerpunten van zijn partij StadSZteam toe te lichten. De baseline ‘Trots op Scherpenheuvel-Zichem’ is duidelijk: “Wij zijn trots op onze mooie stad, maar we willen ook trots kunnen blijven. Dat laatste is de laatste jaren een groot probleem aan het worden.”

“De cijfers van de stadsmonitor waarbij inwoners hun bestuur punten kunnen geven, zijn uitermate slecht. Onze gemeente is bij de grootste ontbossers van onze provincie want jaarlijks verdwijnt er 1,5 hectare bos. Begin dit jaar werd het bestuur op de vingers getikt door de provinciegouverneur wegens de slechte aanpak van de wegversmallingen in de Vossekotstraat. Scherpenheuvel-Zichem heeft zoveel potentieel om zich als stad te ontwikkelen, maar de ambitie van de bestuurscoalitie van Cd&V en Open VLD is weg. Dat moet anders.”

Boudry richtte een jaar geleden, nadat hij brak met N-VA, de onafhankelijke partij StadSZteam op. Intussen heeft hij de hulp gekregen van twaalf geëngageerde burgers waarmee ze samen als team op een constructieve manier het verschil proberen te maken. Als enig gemeenteraadslid voor StadSZteam is Boudry zeer actief in de raad: hij stelde deze legislatuur al 25 mondelinge/schriftelijke vragen en bracht 6 punten op de agenda. “Die worden dan meestal door de meerderheid weggestemd en als er dan toch een wordt goedgekeurd dan blijft het dode letter zoals ons charter om zwaar werfverkeer te weren tijdens de uren waarop kinderen met de fiets of te voet naar school gaan”, sakkert Boudry.

De leden van StadSZteam bij hun voorstelling op 7 maart 2024 (foto:StadSZteam)

Enkele speerpunten

De partij heeft intussen al enkele belangrijke speerpunten klaar waarmee ze naar de kiezer trekt om die te overtuigen van een andere beleid in de basiliekstad. “Zo willen we inzetten op buurtparticipatie: eerst de mensen informeren, dan inspraak organiseren en pas daarna overgaan tot beslissen”, motiveert Boudry.

Ook ondernemen staat hoog op de agenda. “Er is vandaag geen ondersteuning vanuit de stad voor onze ondernemers. We willen een ondernemersraad oprichten, een industrieterrein aanleggen en een centrummanager aanstellen”, klinkt het. Er moeten volgens StadSZteam ook meer voorzieningen voor de jeugd komen met speeltuinen en basketbalpleintjes. En de sportinfrastructuur moet een boost krijgen zodat inwoners niet meer naar naburige gemeenten moeten om er te zwemmen of padel te spelen.

StadSZfestival

En op 1 mei – de hoogdag voor Scherpenheuvel? “Dan willen we het StadSZfestival organiseren. Er komt bij de start van het bedevaartseizoen enorm veel volk naar de basiliek, maar er gebeurt hier verder niets. Daarom stellen we voor om jaarlijks op 1 mei een 3-daags muziek- en stadsfestival te houden met podia en entertainment. Met gelegenheid tot camping en overnachting.”

Die speerpunten zullen de basis vormen voor het partijprogramma waaraan het StadSZteam momenteel aan het schrijven is en waarmee de leden het verschil willen maken bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

Foto inzet: Hageland Expres

Eén gedachte over “StadSZteam stelt speerpunten voor en versterkt zich met Peter Corens”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.